• Diensten
  • Dakbedekking

Bitumineuze dakbedekkingen

Bitumineuze dakbedekkingen zijn duurzaam en voor ieder type dak beschikbaar, zowel de standaard platte daken met of zonder steenslag danwel de hellende daken met verschillende soorten shingles.

Onze dakdekkers hebben ruime ervaring in het gebruik van al deze bitumineuze producten. ten opzichte van de bedekkingen die verlijmd worden (epdm) kunnen bitumineuze dakbedekkingen het hele jaar door verwerkt worden.

Laat u adviseren wat voor uw dak de beste oplossing is.

Dakbedekking van EPDM

EPDM staat ook wel bekend als een hightech synthetisch rubber. EPDM heeft een groot voordeel en dat is dat dit materiaal op maat gemaakt wordt. Hierdoor kan in de meeste gevallen uw dak uit 1 stuk gemaakt worden.

Hoe minder detail in uw dak, zoals lichtkoepels doorvoeren binnen en buitenhoeken, des te voordeligger het voor u kan zijn om epdm toe te passen,

Hierdoor is de kans op lekkage aanzienlijk kleiner. Een dakbedekking van EPDM is geheel onderhoudsvrij, het gehele jaar beloopbaar en volledig recyclebaar. Ook bezit EPDM een aantal kwaliteiten door de rubberen aspect van deze dakbedekking, zoals bijvoorbeeld:

  • hoge elasticiteit
  • blijvend elastisch bij temperatuurschommelingen
  • bestand tegen weers- en ozoninvloeden
  • wortelbestendig

EPDM dakbedekking verwerken in de winter.

EPDM dakbedekking plaatsen en aanbrengen op uw platte dak in de winter kan dat? De dagen worden weer korter en de temperatuur duikt weer omlaag de winter komt eraan! Vaak krijgen wij de vraag of onze EPDM dakbedekking ook in de winter kan worden verwerkt, aangelegd of geplaatst.

Dat kan heel goed wel moeten er een aantal regels in acht worden genomen. Zo moet de temperatuur bij het verlijmen van de EPDM dakbedekking minimaal 5 graden Celsius zijn. Als het iets kouder is gaat het ook nog wel maar het mag in elk geval niet vriezen. Wanneer het namelijk te koud is kunnen de EPDM lijmen namelijk niet goed drogen en uitharden. Wat in elk geval goed werkt is de EPDM lijmen voor verwerking op huiskamer temperatuur op teslaan, op deze manier voorkomt u dat de EPDM lijmen stug en dik worden en waardoor u de EPDM lijm beter kunt verwerken. De kans op slecht weer is in de winter natuurlijk groter waardoor u de EPDM dakbedekking niet kunt verwerken maar gemiddeld genomen zijn er toch nog erg veel dagen met goed weer waardoor u gewoon uw dak op kunt.